Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
AIF Barrikaden
Fotboll
Senior Herrar
Tabell
Lag M V O F P
1 Teknologkårens IF LTH 10 7 2 1 23
2 Södra Sandby IF 10 6 1 3 19
3 Orient FC 10 5 0 5 15
4 Lunds SK 10 3 4 3 13
5 Åkarps IF 10 3 2 5 11
6 AIF Barrikaden 10 0 3 7 3

Match

AIF Barrikaden

4 - 4
Gullviksborgs IP A-plan
8 september 2019
13:00

Teknologkårens IF LTH

Referat

Referat: AIF Barrikaden - Teknologkårens IF LTH

Startelva: Filip – Siseko, Viktor T, Martin, Stefan – Mohammed Ali, David K, Shershah, Ali Y – Motaz, Kaim

Började på bänken gjorde Pontus och Nebil som båda kom in efter en halvtimme och spelade resten av matchen. När det gäller Pontus så spelade han hela tiden som anfallare medan Nebil började som yttermittfältare till vänster innan han gick ner som vänsterback för att sedan avsluta med 8 minuter som anfallare.

Matchen började sannerligen inte bra för oss. Redan efter c:a 50 sekunder låg bollen i nätet bakom Filip efter en retur. Och därefter fortsatte de att med sina långa och snabba löpningar från många på en gång att hota mest hela tiden och i det läget kändes det verkligen långt borta att vi skulle få med oss någon poäng i den här matchen.

I den 13:e min kvitterade vi dock genom Ali Y som frispelad av Mohammed gjorde ett säkert avslut vid bortre stolproten från lite halvdålig vinkel. Det blev början på en betydande spelmässig uppryckning för vår del. Vi hade stort bollinnehav och bollen befann sig nog oftast på deras planhalva men – och det känns som att jag skrivit detta hur många gånger som helst på senare tid i såväl A- som, B-lagsmatcher – de spelade mycket på snabba omställningar och hotade som regel lite mer än vi trots vårt stora bollinnehav. Detta underlättades förstås av att vi spelade väldigt offensivt

Efter dåligt försvarsspel från vår sida tog Teknologkåren på nytt ledningen i den 20:e min. I den 33:e min kvitterade vi på nytt genom nyinsatte Pontus som efter att ha vänt runt två motståndare långt inne i straffområdet befann sig ensam med målvakten och hur lätt som helst slog in bollen. Han visade därmed omedelbart och med eftertryck att han betraktar sin numera halvcementerade position i backlinjen som en ren förvisning?)

I andra halvlek blev det väldigt mycket hawaii på grund av att båda lagen verkade börja tröttna och de båda lagen redan tidigare var rätt långa. Det jobbades hem rätt dåligt, mest från vår sida skulle jag vilja säga. Däremot hade vi en del fina anfallskombinationer.

I den 68:e min tog vi för första – och skulle det visa sig enda – gången i matchen genom ett ganska fint långskott från Shershah (på pass från Siseko) men där målvaktens insats inte heller var så där hundraprocentig. Strax därefter klantade de bort en dubbelchans de bjöds på efter slarvigt försvarsspel av oss. De skulle dock snart få utdelning när de vände till 4-3 i 73:e resp. 77:e min.

I den 82:a min replikerade vi genom ett otroligt vackert mål när Siseko slog ett fint inlägg på vilket Motaz kom framrusande för att nicka in den i krysset. Matchen avslutades därefter med en het chans för vardera laget varav deras var den allra klaraste när en av deras spelare tog en 50-60-meters löpning med boll relativt oattackerad av alla han tog sig förbi men kanske hade gett sitt bästa när han väl var framme i ett strålande ostört skottläge en bit inne i straffområde för han sköt lyckligtvis en bra bit över.

Sammanfattningsvis var det väl en sådan där match som brukar benämnas ungefär ”en underhållande match men kanske inte en som tränarna var helt nöjda med”. Själv tyckte jag det var rätt kul att se den andra 4-4-matchen på 5 dagar för B-laget (och den tredje oavgjorda i rad) vilken också förde oss bort från den förnedrande sistaplatsen i tabellen. Mycket anfallsspel blev det, inte minst Sisekos ytterbackspel var ju SYNNERLIGEN offensivt vilket ledde till bland annat två assist men också bidrog tog till den allmänna tendensen att göra det svårt för de övriga försvarsspelarna.

Ska jag utöver Siseko nämna några enskilda spelare – vilket jag har märkt att jag gör allt oftare, bra eller inte?, har svårt för att bestämma mig – så var ju Viktor fantastiskt bra – precis som under lördagen - och spelade nu helt utan sedvanlig kramp 2 x 90 min under helgen och att vila sig under matcherna är ju knappast hans signum. Kul var det också att se Nebils come-back. Han jobbade hårt i flera olika positioner under matchen och hans enorma snabbhet är en tillgång man lätt glömmer.

Statistik: Hörnor: 1-5 Avslut på mål: 8-10 Avslut utanför: 5-6

Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Ali Yavari 1 1 0 0 0 0
Motaz Debs 1 1 0 0 0 0
Pontus Rudenius 1 1 0 0 0 0
Shershah Ewazzada 1 1 0 0 0 0
Siseko Matshoba 1 0 2 0 0 0
Mohammed Ali Ebrahimi 1 0 1 0 0 0
David Karlsson 1 0 0 0 0 0
Kaim Amini 1 0 0 0 0 0
Martin Nilsson 1 0 0 0 0 0
Nebil Abdalrahna Ali 1 0 0 0 0 0
Viktor Törnkvist 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Filip Sjöberg 1 0 0 0 4 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

mån 20 maj 2019, 19:00 Teknologkårens IF LTH - AIF Barrikaden 5 - 3